Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

a

Je hoofd is vol en je staat in het standje overleving?

Kom tot diepe ontspanning en meer in balans

Soms heeft je lijf werkelijk behoefte om uit te rusten, te ontspannen. Het kan zijn dat je wat eerder moe bent, of wat minder energie hebt. Hiermee geeft je lijf aan dat het behoefte heeft om tot rust te komen, te ontspannen. In een ontspannen slaap kan je lichaam werken aan herstel. Je lichaam is voortdurend bezig met herstel. Of het nu is omdat verouderde cellen vervangen worden, of dat er een wondje is, het systeem van ons lichaam is gericht op gezond zijn. Dit vraagt energie en ruimte.

Met Access BarsĀ® ontlaad je als het ware stress en spanning uit je systeem. Door het lichtjes aanraken van 32 punten (bars) op je hoofd, wordt de natuurlijke energiestroom in het lichaam hersteld. Hierdoor kunnen blokkades oplossen en ontstaat er meer rust en ruimte in je hoofd, meer ontspanning in je lichaam en er treden veranderingen op ofwel fysiek ofwel mentaal.

Je zou het kunnen vergelijken een reset/ update van je telefoon. Het oude mag weg en maakt ruimte voor wat nieuws.

a

Wellicht herken je dit:

 • Af en toe voel je je te moe, er is gewoon teveel wat er op je bordje ligt. Je hebt ook geen puf om er mee aan de slag te gaan je wilt gewoon rust. Het liefst zou je uren willen slapen maar zelfs dat lukt niet goed. Wanneer je eindelijk in bed ligt gaat je hoofd gewoon door. Er is nog zoveel dat er gedaan moet worden. Alsof je steeds achter de feiten aan loopt.
 • Voel je je ook wel eens gefrustreerd omdat je het gevoel hebt dat je het allemaal alleen moet doen? En voel je de spanning die dit oplevert in je lijf? Kun je moeilijk ontspannen omdat je weet dat alles wat gedaan moet worden toch blijft liggen wachten. Mediteren al geprobeerd en dit lukt niet want je hoofd blijft maar lijstjes maken. Je weet gewoon niet goed meer hoe te ontspannen. Je staat als het ware altijd aan..
 • Baal je van hoe het allemaal gaat in deze tijd? Voel je je ronduit boos omdat je het gevoel hebt dat het niet klopt, maar kun je er je vinger niet op leggen. Je merkt dat je boos bent op alles wat je beperkt en wat er van je gevraagd wordt. Je voelt je aan banden gelegd. Je zou het liefst overal tegenaan willen schoppen. En de stress die je hierover voelt daar kom je maar niet van los.
 • Misschien ben je juist wel wat angstig voor wat er allemaal gebeurd in deze tijd. Probeer je je juist groot te houden en het niet te laten merken aan je omgeving, of juist merk je dat je hierdoor wel meer alleen bent dan dat je zou willen.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden die spanning in je lijf veroorzaken. Spanning die stress verhogen. Je lichaam reageert op stress, dat weten we allemaal. Maar stress loslaten is niet altijd zo gemakkelijk.

Met Access BarsĀ® voel je als het ware de spanning verminderen. Je lichaam ontspant en komt in een diepe staat van rust. Wetenschappelijk is aangetoond dat de hersenen tijdens een behandeling van de alerte Beta staat komen in de diepe ontspannende Theta staat. Dit is de fase net voordat je in slaap valt. Wanneer je in deze diepe ontspanning bent kan je lichaam werken aan herstel, aan het opruimen van vastgeroeste gedragspatronen en blokkerende overtuigingen. Het kan zelfs zijn dat je tijdens een sessie dit voelt in je lichaam.

a

Ben je niet zo prater en wil je ook jouw detox proces op gang brengen?

Je lichaam de ontspanning bieden zodat deze zelf kan afvoeren wat je niet langer nodig hebt. Overtollige ballast die is vastgezet in je lichaam en die je energiebanen blokkeren, die weg kan omdat de energiebanen gestimuleerd worden te herstellen in een diepe staat van ontspanning. Een detox van je lichaam, afval mag weg uit je lichaam en jij hoeft er niets voor te doen.

Je ligt op een behandeltafel, zonder schoenen, onder een deken. Je hoeft helemaal niets. Je hoeft niet met je emoties aan de slag, je hoeft zelfs niet te weten wat er gereset wordt in je lijf. Je hoeft helemaal niets, je mag het gewoon ondergaan. Na afloop voel je je heerlijk ontspannen, alsof je een diepe massage hebt ervaren.

In de eerste 3 tot 4 weken na een sessie manifesteren zich de veranderingen. Welke veranderingen dit zijn is voor iedereen verschillend. De een slaapt beter, de ander ervaart meer rust in zijn hoofd. Weer een ander merkt dat er minder spanning in de spieren is, of meer openheid of meer levensvreugde.

Access BarsĀ® en Marca

Access BarsĀ® kwam op mijn pad in een tijd dat ik veel emotioneel werk deed. Ik onderging al regelmatig massages om de Detox processen in mijn lichaam te ondersteunen. Echter toen ik Access BarsĀ® ontdekte merkte ik dat het me meer bracht dan enkel fysieke ondersteuning. Het was net alsof het resultaat van het emotionele werk makkelijker zichtbaar werd. Alsof mijn leven lichter werd juist door de combinatie van beide.

Hiermee was ik in aanraking gekomen met een methode die mij ook in staat zou stellen anderen te ondersteunen bij het loslaten van oude ballast, die minder open staan voor het emotionele werk. Ik kan hierdoor de mensen zowel emotioneel ondersteunen als op het fysieke vlak bij het in balans brengen van hun leven. Daarbij kan ik deze methodes ook combineren waardoor het emotionele werk van de Journey methode nog beter kan doorwerken.

Marca_3_Emotionele Detox_Cirkel _f7f9ed@ Studio Zwartlicht-web-014(1)

Emotioneel werk versus Access BarsĀ®

Ik werk al een aantal jaren met de methodiek van de Journey methode ofwel Helende Reis. Een methode die je in staat stelt onverwerkte emotionele ballast uit je leven los te laten. Bij deze emotionele detox processen ga je zelf aan de slag door naar binnen te gaan en te ontdekken wat er op dat moment gerelateerd aan het thema waar je aan wilt werken wordt opgeruimd. Dit is een geheel ander proces, waarbij je de emotionele lading die zit opgeslagen bewust loslaat. Hierna gaat het lichaam aan de gang met het herstel van de geheelde systemen. Bij Access BarsĀ® onderga je een behandeling waarbij je lichaam de opdracht krijgt ballast die in je lichaam is opgeslagen op te ruimen zonder dat je daar bewust wat voor hoeft te doen.

a

Hoe anderen deze sessies ervaren hebben:

Na een heel aantal cursussen en opleidingen te hebben gevolgd waarin voelen en spreken hand in hand gaan, is dit een totaal andere insteek. Een prachtige, zachte aanvulling op alles wat er al is. Wat het mij in de afgelopen maand al heeft gebracht, had ik me vooraf niet kunnen bedenken. Om me heen is er veel aan het veranderen, zowel in de energie, en zeker ook in de materie! Voorheen zouden zoveel veranderingen me ook veel stress bezorgen, maar dat ervaar ik nu niet meer op die manier (en daar ben ik nog elke dag verbaasd over).

Claudia Lambij
verpleegkundige palliatieve zorg / energetisch therapeut

Als ik ga liggen op de massagetafel met een dekentje om mij heen, plaatst Marca haar vingers op mijn voetzolen. Ik voel mij meteen geaard. Ze heeft een sterke energie, merk ik. Dan begint ze bij de drukpunten op mijn hoofd. Heel zachtjes voel ik haar vingers. Mijn buik begint te rommelen en ik weet dat dit een teken is dat de energie stroomt. Bij het opstaan ben ik erg verbaasd. Ik had Marca niet geĆÆnformeerd over mijn rugpijnklachten omdat ik niet verwachtte dat Acces Bars hierin kon helpen. Het wonderbaarlijke is, dat na de behandeling mijn rugklachten weg zijn. Ik kan het bijna niet geloven.

Diana Peters

Marca, ik wil je nog eens bedanken voor de emotionele detox dag. Het heeft het verdriet om mijn mama verlicht, en mijn emotionele draagkracht verhoogd. De relatie met mijn echtgenoot is ook nog zoveel beter geworden! Ik had mijn ā€œgeluksreservesā€ zowat opgebruikt de afgelopen jaren door te veel werk en te weinig zelfzorg, en die reserves heb ik opnieuw kunnen opbouwen bij jouā€¦ Dankjewel om mij te ondersteunen bij mijn heling!

Lieve van Mechelen
Executive Coach & Strategy Advisor

Nieuwsgierigheid naar wat deze sessie zou brengen nam ik contact op. Ik voel dat er veel vast zit, daarnaast vind ik het leuk je weer te zien. Verwachtingen had ik niet, wel hoop dat het iets zou doen, Dat doet het dus ook, dus dank je wel. Het was heel fijn, ontspannen en gaf rust. Ik voelde het door heel mijn lijf, het voelde als loslaten. Na afloop waren mijn benen zwaar, maar ik voel me verder ok. Wel wat duizelig direct na afloop. Het is in ieder geval zeker voor herhaling vatbaar.

Ank van Alebeek

Zelf heb ik enorm veel stress en ik merk dat het veel negatief effect heeft op mijn gezondheid. Ik gebruik al heel veel medicatie en ben op zoek naar alternatieven en zo kwam ik bij Marca terecht. Na de eerste behandeling gaven mijn partner en zoontje aan dat er een andere vrouw/mama thuis kwam. Voor het eerst sinds maanden/jaar, voelde ik rust. En ik zei ook dat ik voor het eerst sinds ruim een jaar echt ontspanning heb gehad en mezelf zen voel.

Anoniem

Wat ik merkte toen ik naar buiten liep: alsof ik letterlijk veel afgevallen was ik voelde me blij en krachtig. Heel bijzonder om te ervaren, de afgelopen dagen voel ik me duidelijk meer in verbinding, rustig, energetisch meer afgestemd. Het woord "zijn" komt telkens terug in mijn hoofd. Je hoeft alleen maar te zijn. Ik voel meer diepgang, mijn intuĆÆtie voelt krachtiger. Het voelt dat je behandeling hier duidelijk aan bij gedragen heeft.

Petra van Haandel
IntuĆÆtief Systemisch Coach
a

Access BarsĀ® tarieven

95ā‚¬

Losse sessie

 • Wil jij een een sessie om heerlijk te ontspannen,
  dan is dit je optie
 • Of om een keer uit te proberen en te ervaren wat dit voor je kan doen
 • 1 sessie duurt 90 min
 • Dit is het meest geboekt

444ā‚¬

Klachtgericht

 • Ervaar je veel stress, pieker je veel?
  Heb je klachten die al langer spelen?
  Dan raad ik je meerdere sessies aan.
 • 2 tot 3 wekelijks voor het beste resultaat
 • 90 minuten
 • Vooraf spreken we dit af.
 • De korting wordt de 5e sessie in rekening gebracht

700ā‚¬

Plus pakket

 • 3 Journey sessiesĀ 
 • 2 Access BarsĀ®Ā 
 • Specifieke kwestie van 2 invalshoeken benaderen.
 • We starten met Journey sessies
 • Journey sessie duurt max 3 uur, Access BarsĀ®Ā  90 minuten
 • Sessies zijn ook los te boeken
a

Meteen een afspraak inplannen

Vul je gegevens in, dan kun je meteen een afspraak inplannen op een voor jou fijn moment.

  Artikel BewustZijn en Zo

  Acces Bars werd in de jaren negentig geĆÆntroduceerd door Gary Douglas.Ā Het bestaat uit 32 drukpunten (bars) door en om het hoofd.Ā Hier zijn al je vastzittende gevoelens, gedachten, ideeĆ«n en overtuigingen opgeslagen.

  Ieder drukpunt staat voor een specifiek context in je leven.

  Je kunt het hele artikel hier lezen.

  Access Bars wat is het

  Vragen over Access Bars

  Voor wie werkt dit goed?

  Dit werkt voor iedereen, de resultaten zijn per persoon anders. Heb je last van stress, weinig energie, oververmoeidheid, slaap je slecht, pieker je veel, dan kan Access BarsĀ® je helpen de spanning te verminderen. Heb je andere klachten zoals angstig of voel je je niet lekker in je vel, ook dan kan Access BarsĀ® wat voor je betekenen.

  Hoeveel sessies zijn nodig?

  Wil jij gewoon even ontspannen dan volstaat een sessie. Wil je echt aan jezelf werken en heb je veel stress, opgekropte emoties, veel leed en een opeenstapeling van problemen dan is het verstandig om meerdere behandelingen in te plannen.

  Werk je ook met kinderen?

  Ik werk met jeugd vanaf de middelbare school. Leeftijd van 12-18 jaar. Sessies duren dan gemiddeld 45 minuten en kosten 45ā‚¬.

  Zijn je kinderen jonger, ik verwijs je dan graag door naar een collega die meer vertrouwd is in het werken met jongere kinderen.

  Worden de sessies vergoed?

  De sessies worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Indien je in loondienst bent kun je kijken of je werkgever dit voor je wil bekostigen. Werk je als zelfstandige? Dan kun je het opvoeren als ontwikkelkosten, coaching.

  Do you also work in Englisch?

  Yes indeed. I am experienced in working with people from all around the world. And as we don’t need to speak during the sessions it is ok if you are not able to speak a language that I do understand.

  Zwanger?

  Access Bars laat de energie stromen naar de plekken waar je lichaam ondersteuning bij kan gebruiken. Een zwangerschap is daarom geen enkel probleem. Het werkt ondersteunend voor de moeder en dan ook indirect voor de baby/ baby’s.

  Kan ik pinnen?

  Er is een mogelijkheid om meteen online te betalen met de bank-app op je telefoon.

  a

  Access ConsiousnessĀ®

  Wat is er nog meer mogelijk?

  Access Energetic FaceliftĀ©

  95ā‚¬

  DeĀ Access Energetic FaceliftĀ® geeft het lichaam de kans om veel van de beperkende energieĆ«n en oordelen die vast komen te zitten in ons gezicht, hoofd, borst en lichaam te bewegen en te transformeren.

  Meer lezen…..

  Access Body Processen

  95ā‚¬

  De diverse bodyprocessen vanuit Access Consiousness nodigen de lichaamscellen uit weer te gaan functioneren zoals ze bedoeld zijn.Ā Door de handen op specifieke punten op het lichaam te plaatsen, worden lichaamseigen energieĆ«n uitgenodigd te gaan stromen.

  Meer lezen…

  Access BarsĀ© Class

  380ā‚¬

  Zelf deze krachtige tool eigen maken? In deze eendaagse opleiding leer je de grepen zelf en krijg je tools vanuit Access Consiousness geleerd die helpend zijn voor een lichter leven.

  Meer lezen…….

  a

  Meteen een afspraak inplannen

  Vul je gegevens in, dan kun je meteen een afspraak inplannen op een voor jou fijn moment.