Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

GRATIS INTRODUCTIE

voor coaches en therapeuten

a

Lichaamsbewustzijn als sleutel

Als coach of therapeut is het nooit saai: in je praktijk ontvang je verschillende soorten mensen en geen sessie is hetzelfde. Toch kan het zijn dat je je soms onzeker voelt en dat jouw eigen oude patronen weer naar boven komen. Misschien heb je soms het gevoel dat je hard aan het werk bent, ga je regelmatig over je tijd heen, durf je eigenlijk geen geld te vragen voor je sessies of voel je je onzeker over of je wel genoeg kennis hebt om de cliënt te begeleiden. Dat kan ervoor zorgen dat je praktijk soms zwaar aanvoelt of dat je je aan het einde van een werkdag regelmatig leeg voelt. Wellicht denk je dat het antwoord in nog wat meer kennis zit, maar…. wat als het antwoord in je eigen lichaamsbewustzijn zit?

Lichaamsbewustzijn is voelen wat je lijf vertelt en luisteren naar de feedback die je lichaam je geeft. Je lichaam weet antwoorden waar je met je ratio niet bij kunt. Je lichaam vertelt wat je nog niet wil horen, laat het je voelen, soms heel duidelijk.

Niet alleen bij jou, maar ook bij jouw cliënt.

Hoe kun je je lichaamsbewustzijn zo inzetten dat je je eerder bewust wordt van je eigen oude patronen in een behandeltraject met een cliënt, zodat je niet in je eigen valkuilen stapt?

  • Hoe kun je je cliënt beter begeleiden in zijn of haar stuk door echt te gaan naar waar het daadwerkelijk om draait, zodat trajecten minder lang duren en cliënten beter geholpen zijn?
  • Hoe kun je op je eigen lichaam en gevoel vertrouwen en je sessies intuïtiever inrichten, zonder al jouw methodes, tools en werkwijzes uit het oog te verliezen?
  • Wat kun je doen als je met een cliënt vast loopt of als je ziet dat een cliënt niet vooruit komt en steeds hetzelfde gedrag blijft vertonen, ook al heb je het er al vaak in gesprekken over gehad?

Het antwoord zit in het lichaam, maar vaak luisteren we daar niet voldoende naar. Dit kan jou onbewust belemmeren om je cliënt aan te voelen, de juiste waarnemingen te communiceren, te benoemen wat er bij jou gebeurt enz. Dit staat los van alles wat je al geleerd hebt in een opleiding! Jouw kennis is namelijk meestal al genoeg.

Wat is er nog meer mogelijk voor jou en je cliënten als je dit lichaamsbewustzijn inzet in jouw sessies?

In deze gratis online sessie geef ik je een stuk theoretische kennis over lichaamsbewustzijn, werk ik met veel voorbeelden en laat ik je vooral de kracht zelf ervaren. Als jij als coach of therapeut bereid bent om naar je eigen stukken te kijken (ja, alweer…) en echt te durven vertrouwen op je gevoel, kun je je cliënt beter begeleiden.

GRATIS Introductie Lichaamsbewustzijn

Wil jij lichaamsbewustzijn ook gaan inzetten als tool?

Meld je dan nu aan.

a

Lichaamsbewustzijn en Marca

Jaren leefde ik in mijn hoofd, of liever ik overleefde in mijn hoofd. Contact met de rest van mij was er niet. O ja, ik had zo mijn drama en mijn emoties, maar wat ik allemaal voelde dat wist ik niet eens meer. Ik was een meester in het negeren van gevoelens, sensaties van het lichaam en ik ging gewoon door. Tot het eerste moment waarop mijn zus mij bewonderend aankeek en zei dat ze het zo tof vond hoe ik en mijn toenmalige partner het deden. Ik keek haar verbaasd aan, dacht ze werkelijk dat dit een keus was? Ik was boos, nee woedend en wist dat tot op dat moment niet eens van mezelf. Ik nam me op dat moment voor dat er iets moest veranderen, wat wist ik niet, wel dat het zo niet verder kon.

Er ontstond een lange reis, met pieken en dalen, loslaten en verbinden en het aller moeilijkste; het leren verbinden met mezelf. Ik deed ervaringsgerichte programma’s en leerde dat ik niet alleen een hoofd had maar ook een lichaam en emoties. Ik deed een opleiding als coach en ook dat was nog niet genoeg. Ik kreeg een Burn-Out en mijn lijf gaf heel duidelijk aan “tot hier en niet verder”. Toen moest ik wel luisteren en ontdekte de emoties als ingang tot een dieper zelfbewustzijn. Ik heelde oude wonden, het emotionele trauma van het overlijden van mijn moeder toen ik 15 was, de pijn van het overlijden van mijn vader 11 jaar later en ontdekte de emotionele pijn rondom mijn geboorte, mijn alleen geboren tweeling stuk en gebruikte dit werk om ook mijn scheiding te verwerken. In de afgelopen jaren is daar ook het lichaamswerk met aanraking bij gekomen, energie daar laten stromen waar het vast zit in het lichaam. Waar dat wat mogelijk verwerkt is nog niet uit het lichaam is.

Mijn missie is om meer mensen bewust te maken van de kracht van het lichaam en hoe je dit kunt inzetten voor heling, je welzijn en vitaliteit.

REVIEWS

a

Geluksreserves

Marca, ik wil je nog eens bedanken voor de emotionele detox dag. Het heeft het verdriet om mijn mama verlicht, en mijn emotionele draagkracht verhoogd. De relatie met mijn echtgenoot is ook nog zoveel beter geworden! Ik had mijn “geluksreserves” zowat opgebruikt de afgelopen jaren door te veel werk en te weinig zelfzorg, en die reserves heb ik opnieuw kunnen opbouwen bij jou… Dankjewel om mij te ondersteunen bij mijn heling!

Lieve van Mechelen
Executive Coach & Strategy Advisor

Blij en krachtig

Wat ik merkte toen ik naar buiten liep: alsof ik letterlijk veel afgevallen was ik voelde me blij en krachtig. Heel bijzonder om te ervaren, de afgelopen dagen voel ik me duidelijk meer in verbinding, rustig, energetisch meer afgestemd. Het woord "zijn" komt telkens terug in mijn hoofd. Je hoeft alleen maar te zijn. Ik voel meer diepgang, mijn intuïtie voelt krachtiger. Het voelt dat je behandeling hier duidelijk aan bij gedragen heeft.

Petra van Haandel
Intuïtief Systemisch Coach

Accepting Emotions

After working with Marca I am more accepting my emotions. Whether these are happiness, sadness, anger or joy, I have learned to welcome them. I have created healthy routines, I am learning to slow down, to absorb life, and to follow my passion and work towards achieving my ambitions. Marca’s ability to create a safe, welcoming space and her easy-going approach was the foundation to make this happen.

Kylie Windsor
Life Coach

Warm bad

Meditatie avonden van Marca voelen als een warm bad. Gewoon even niets en alleen maar 'zijn' in een vertrouwde, warme, fijne omgeving. Met haar stem begeleidt ze je zodat je een reis kunt maken naar het midden van je kern, om daar te helen. En om daar diep in jezelf, antwoorden op te halen, die je in de rat race van het dagelijks leven, zelf niet helder kunt krijgen. Pas op; meditatie avonden van Marca zijn verslavend, op positieve wijze dan natuurlijk 😉

Birgit Timmer Kohlmann
Life Coach
Birgit
a

Aanmelden GRATIS introductie sessie

Vul hier je gegevens in en je krijgt de link toegestuurd (check ook je spam)

Dinsdag 22 augustus om 19.00u