Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Ontdekken verlangens

De natuur heeft een prachtige cyclus. De herfst staat voor loslaten, de winter staat voor bezinning, de lente voor het ontkiemen en dan de zomer van volle bloei. Wat wil jij laten ontkiemen de komende periode? Welke nieuwe ideeën, inspiratie heb jij voor de komende tijd. Wat zijn jouw verlangens? Wat is belangrijk in jouw leven? Wat zijn je doelen, wat wil je creëren, wat wil je verder ontwikkelen? Weet jij waar je naar toe werkt? Wil jij graag iets anders in je leven? Ideeën, inspiratie en verlangens kunnen op de meest onverwachte momenten naar boven komen. Herken je dit of herken je dit niet? Zou je willen dat je wist waar je naar toe wilde werken. Volg dan de oefening die ik hieronder beschrijf om jouw verlangens te ontdekken.

Stap 1

Ga zitten op een rustige plek, zorg dat je pen en papier bij de hand hebt. Je hebt circa 4 vellen papier nodig. Zorg dat je niet gestoord kunt worden en neem dan de tijd en ruimte om even helemaal bij jezelf te komen. Sluit bij voorkeur je ogen en ga dan na of je je lichaam verder kunt laten ontspannen. Wanneer je geheel ontspannen bent stel je jezelf de vraag; “Waar ben ik dankbaar voor?”. En dan ga je schrijven, schrijf je alle dingen op waar je dankbaar voor bent in je leven. En maak een lange lijst, stop niet te snel. Als je de lijst af hebt, kruis je 3 dingen aan die er voor jou het meest uitspringen, of die jou het meeste raakte.

Stap 2

Nadat je zo volledig mogelijk alles hebt opgeschreven, sluit je je ogen weer en voel je hoe het voelt om voor al die dingen dankbaar te zijn. En dan stel je jezelf de vraag; “Wat wil mijn hart/ mijn ziel aantrekken?”. Vervolgens schrijf je dit op een nieuw vel papier. Doe dit moeiteloos, zonder na te denken, begin gewoon te schrijven en schrijf alles op wat in je op komt. Ook al vind je het vreemd, blijf gewoon doorschrijven. Als je het gevoel hebt dat de stroom van ideeën minder wordt dan stop je. Je kunt ook een timer op 5 minuten zetten als je dat prettiger vind werken. Ben je klaar dan kruis je 3 dingen aan die er voor jou uitspringen.

Stap 3

Je herhaalt stap 2 maar nu met deze vraag: “Wat wil mijn hart/ mijn ziel verder laten groeien in mijn leven?” Dit kunnen relaties zijn die al in je leven aanwezig zijn, werk wat al goed loopt wat je verder wilt laten groeien, enz..

Stap 4

Idem als stap 2 maar nu met de vraag; “Wat wil mijn hart/ mijn ziel doorgeven, teruggeven aan de wereld om mij heen?” Teruggeven of doorgeven. Wat wil je delen met de mensen om je heen, dichtbij en ook ver weg. Nu dat je weet wat je verlangens zijn kun je deze verder uitwerken. Doe dit voor minimaal 3 onderwerpen die voor jou belangrijk zijn.

 

Stap 5

Maak er vervolgens een Visionboard van, die jouw ondersteunt bij de creatie hiervan. Voor dit Visionboard /Moodboard pak je een stapel tijdschriften. Hier knip je plaatjes en teksten uit die je aanspreken en die in lijn zijn met wat je zojuist hebt ontdekt. Vervolgens pak je een groot vel papier. Deze plak je vol met inspirerende plaatjes en teksten. Je kunt er ook nog dingen bij schrijven. Zelf hang ik deze altijd op, zodat ik er af en toe naar kan kijken. En soms kijk ik na een hele tijd terug om te zien dat een aantal zaken ook echt gemanifesteerd zijn. Hoe leuk is dat?

Veel plezier ermee!

30/03/2017