Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

veranderen een nieuw begin

Een nieuw begin

De blaadjes komen in knop, de eerste bloesems vertonen zich al trots. Nieuwe scheuten schieten uit de grond en de eerste plantjes worden weer geplant.
Dit nieuwe leven staat voor een nieuw begin. Net zoals van oorsprong Pasen een feest is dat door de heidenen gevierd werd als overgang naar de lente. Van het terugkeren van de zon.

Een nieuw begin, de lente.

Een nieuw begin voor de natuur.

Dagelijks begin je met een nieuw begin. Wellicht ziet je routine er dagelijks hetzelfde uit, en toch, het weer buiten is anders, je voelt je wellicht anders, trekt andere kleding aan die past bij die dag enz. Telkens nieuwe keuzes die je kun maken. Telkens weer.

Wat is er nog meer mogelijk?

Deze vraag is een krachtige vraag die je aan het leven / het universum kunt stellen, zonder dat je zelf na hoeft te denken voor een antwoord. Zoals een van mijn leraren zij jaren geleden: “Be with the question!”. Open je voor de mogelijkheden die er zijn. Zelfs de mogelijkheden die je niet verwacht en laat de mogelijkheden op je pad komen. Een ontmoeting, een boek, een inspirerende tekst, een podcast of wellicht valt het je in terwijl je de afwas doet. Wie zal het zeggen wanneer een tip, een inspiratie, een nieuwe mogelijkheid op je pad komt.

Wanneer je toe bent aan verandering, op welk vlak dan ook, het begint met de intentie om naar iets nieuws toe te bewegen. Het kan zijn dat je helder hebt wat je wilt veranderen maar niet precies weet hoe dit eruit moet komen te zien.

Nu zijn er een paar valkuilen bij veranderen;

  1. Je hebt een beeld van hoe het eruit moet komen te zien,
  2. Je bent gefocust op wat je niet meer wilt
  3. Je bent er krampachtig mee bezig

In het 1e voorbeeld kan het beeld van hoe je het voor je ziet, heel helder zijn en kan alles wat er niet aan voldoet dus niet kloppen. Hiermee loop je de kans dat wanneer er betere opties voorbij komen deze niet gezien worden. Het klopt immers niet met het beeld wat je hebt.

In het 2e voorbeeld ben je vooral bezig met wat je wilt loslaten. En waar je aandacht aan geeft groeit. Dus als je iets Niet meer in je leven wilt en je bent daar mee bezig, dan wordt dit juist groter omdat er zoveel aandacht naar toe gaat.

Wanneer je zoals in het 3e voorbeeld er krampachtig mee aan de slag gaat dan zit daar een soort van behoeftigheid onder. Je wilt dit vanuit een tekort, vanuit een angst. Dat is net als je zand in je handen hebt liggen en je knijpt je handen tot vuisten. Het zand sijpelt weg. Dit gebeurd ook als je te veel er mee bezig bent.

Wat werkt wel? Hier enkele tips

  1. Je stelt een open vraag aan het leven zelf en vraag om dit iets en tevens dat ook betere opties waar jij nog niet aan gedacht hebt welkom zijn. Zo’n vraag kan zijn: “Op welke manier kan ik met nog meer gemak, met magie, op een manier die ik niet zelf kan bedenken een nieuwe opdracht krijgen (als je zzp-er bent bijvoorbeeld) waarin al mijn talenten benut kunnen worden?” Je stelt de vraag, zonder verwachting over de uitkomst. Dit laatste is erg belangrijk, op het moment dat je een uitkomst verwacht wordt dat namelijk een krampachtig zoeken naar dit antwoord en glipt dit dus je vingers.
  2. Vertrouw! Heb vertrouwen in het universum, in het leven zelf. Alles in het leven dient je op een bepaalde manier. Als we midden in een ‘uitdaging’ zitten van het leven, zien we vaak niet waar het aan bijdraagt. Echter als we terugkijken en kunnen kijken vanuit ons hogere zelf, onze essentie, dan krijgen we vaak de inzichten in het waarom.
  3. Maak een beslissing. Het lijkt zo simpel. Het gaat om echt ja te zeggen tegen de verandering. Een deur te sluiten zodat er een andere deur open gaat. Soms is het best angstig om een keus te maken omdat we niet weten wat er zal gebeuren als die keus eenmaal gemaakt is. We willen vooral voorkomen dat we geen keus maken die ons meer ellende oplevert. Het mooie is dat we dit niet kunnen beredeneren. Mocht je ondersteuning willen bij je het maken van je beslissing dan kun je gebruik maken van je lichaamsbewustzijn. Je lichaam weet meer dan je denkt. Voel hoe optie A en optie B aanvoelt over 5 jaar, voel met je lichaam wat er gebeurt. Welke voelt het lichtst? Wat licht voelt klopt altijd voor jou.

Wanneer het niet lukt om met deze tips beweging te creëren dan vraag je:

“Kan ik dit veranderen?”
“Zo ja, wat is hiervoor nodig?”

30-03-2024

Helende Meditatie

Ontdek onze krachtige drie-luik meditatie:

  1. Grondings- en Aardingsmeditatie:
  2. Helende Meditatie:
  3. Integratie Meditatie

nu slechts 17€.

Bestel nu

Kun je nog wat hulp gebruiken?

Merk je dat je het lastig blijft vinden om dit toe te passen? Je bent van harte welkom om dit te ervaren en te leren in mijn praktijk. Een Journey sessie kan je ondersteunen hierin. Hier ga je namelijk naar de bron van de triggers die je op diep energetisch niveau loslaat. Hierdoor ontstaat er ruimte voor nieuwe gedrag.
Heb je geen zin om naar je verleden terug te gaan omdat je dat bijvoorbeeld al zo vaak hebt gedaan? Dan kun je ook een Access Bars®  behandeling boeken. Lekker ontspannen liggen terwijl oude energetische ballast wordt opgeruimd.
Behoefte aan wat begeleiding om de tools die ik aanreik toe te passen in het dagelijks leven? In de coaching sessies begeleid ik je stap voor stap naar jouw doel.