Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

3 Tips voor de Feestdagen

Feestdagen of zijn het voor jou juist geen feestdagen maar eerder dagen dat je je wat ongemakkelijk voelt. Dit omdat je misschien niet zoals de media het ons voorstelt behoort tot een gezin met een opa en oma, kinderen, partner en broers en/of zussen. Wellicht is deze periode juist heel confronterend voor jou omdat je wel ooit aan het plaatje voldeed maar dat het leven een andere wending heeft genomen. Kortom het woordje ‘feestdagen’ klopt waarschijnlijk niet voor iedereen. Niet voor de mensen die weer alleen zijn met kerst. Niet voor de mensen die juist een dierbare hebben verloren. Niet voor mensen die gedoe hebben in de familie en waar het een verplicht nummer is ondanks alles.🎄

Wat kun je dan doen? Hoe kom je door deze dagen heen? Wat helpt? Welke tips zijn er. 😃
Met andere woorden, hoe wordt het beter dan dit en wat is er nog meer mogelijk? 😃

Tip nr 1: ander scenario
Bekijk het hele ‘circus’ rondom kerst eens op een andere manier. Ooit was het meer dan vandaag gekoppeld aan religie en het vieren van de geboorte van Jezus van Nazareth. Hij bracht licht in het leven van vele mensen. Op een bepaald moment in tijd zijn we dit gaan vieren. Tegenwoordig wordt dit nog wel gevierd en is de lading van de komst van Jezus wat verandert.
Voor velen zijn het dan ook dagen die vooral gaan over het samen komen, samen eten, met familie samenzijn. Verbinden en kadootjes. En het beeld wat we in de media voorgeschoteld krijgen is slechts een werkelijkheid voor een x% van de mensen. Niet iedereen viert kerst, niet iedereen is gelovig, niet iedereen heeft naasten waar hij/ zij graag de tijd mee doorbrengt. Dus….
Wat als, dit slechts een van de vele scenario’s is waar je uit kunt kiezen? Wat als je de komende dagen die we ‘kerst’ noemen geheel op jouw eigen manier kunt doorbrengen. Dat je zelf mag voelen wat klopt voor jou om dan te doen. Ongeacht hoe onze realiteit dit voorschotelt. Wat zou je dan kiezen. Hoe kan dit dan voor jou een aantal dagen worden (vrije dagen) die je kunt indelen op een manier die past voor jou, dit jaar. (Volgend jaar kan het immers anders zijn voor je).

Tip nr 2: wat is er mogelijk?
Een beetje voortbordurend op Tip 1, is het kijken naar mogelijkheden. Mogelijk heb je al ‘ja’ gezegd tegen een aantal afspraken. Wellicht voelt het ook alsof je daar geen andere keus meer in kunt maken. Nog altijd heb je dan de mogelijkheid om een aantal vragen te stellen. Vragen die openend zijn en waar je geen antwoord op hoeft te bedenken met je mind. Belangrijk hierbij is om de vraag als het ware aan dat wat groter is dan wijzelf, dat kun je benoemen als het leven zelf, het universum, de Bron, Grace, God enz. net wat past voor jou.

Hier een aantal voorbeeld vragen:
❓Welke magische belevingen kan ik vandaag hebben die ik nu nog niet voor mogelijk houdt?
❓Met welk gemak en met hoeveel vreugde kan ik deze dag beleven?
❓Welke mogelijkheden voor verbinding zijn er die ik nog niet eerder heb ontdekt?
❓Hoe wordt het nog beter dan dit?
❓Welke energie, ruimte, bewustzijn, keuze, magie, wonderen, mysteries en mogelijkheden kan ik zijn om onbegrensd en met totaal gemak deze dag te beleven?

Stel een van deze vragen in de ochtend (of op een ander moment), je hoeft dit niet hardop te doen, stel ze wel met aandacht en dan ga je verder met de rest van de dag. Het is een leuk experiment om aan het einde van de dag te bekijken of je iets kan ontdekken wat mogelijk een antwoord is geweest op je vraag. Let wel, indien je nog geen antwoord hebt ontdekt, het Universum heeft zo zijn eigen tijd en ruimte. dus mogelijk heb je wat meer geduld nodig. Ook kan het antwoord er anders uitzien als je verwacht.

Tip nr 3: kijken met nieuwsgierigheid
Vaak hebben we al voorop gesteld een mening, een oordeel over hoe iets verloopt, hoe iemand zich mogelijk gedraagt. Zelfs alles wat er nu in de winkels zich afspeelt daar heb je mogelijk wel een mening over of een oordeel. Aangezien je meestal niet de aangewezen persoon bent om de ander (persoon of winkel of wat dan ook) te veranderen. Echter je kunt wel je eigen perspectief veranderen zoals in tip 1 wordt voorgesteld. Wat ook kan is dat je vanuit nieuwsgierigheid de gebeurtenissen gade slaat. Op het moment dat je voelt dat iets lading heeft, dat iemand iets van jou vindt of dat iemand in een pittige discussie verwikkeld raakt waar beiden gelijk willen hebben. Op het moment dat je met een afstandje er naar kunt kijken is het vaak al makkelijker om het niet persoonlijk te maken en er minder last van te hebben. Wat je dan kunt denken in jezelf is bijvoorbeeld: “Interessant dat dit gebeurd. Interessant dat ik dit ervaar en dit doe. Interessant dat ik het standpunt heb dat de ander…..” Enzovoort. Het woord ‘interessant” is in mijn ervaring helpend om die afstand tussen jezelf en de situatie te creëren. Leuk om mee te spelen. Als het voor je werkt, super. Als het niet voor je werkt, goed dat je het uitgeprobeerd hebt. Het is altijd aan jou of iets voor je werkt of niet. Richtlijn kan zijn “als het licht voelt dan klopt het”.💛

Bonus tip:
Een andere mogelijkheid is om zelf heel bewust naar binnen te keren. 🧘‍♀️ De dagen rondom Kerst nodigen daar bij uitstek toe uit. Een moment voor jezelf, mediteren, wandelen, muziek luisteren, net wat past bij jou om naar binnen te keren.

Wellicht vind je het fijn om te gaan sporten om je hoofd leeg te maken of ben je liever creatief bezig.
Wat het ook is, al deze manieren kun je gebruiken om te verbinden met jouw innerlijk licht. Het deel van jou waar alles helemaal goed is zoals het is. Het deel wat je kunt aanduiden als je ‘beste zelf’, je ‘hogere’ zelf, je ‘ziel’.

20-12-2023

Kun je nog wat hulp gebruiken?

Merk je dat je het lastig blijft vinden om dit toe te passen? Je bent van harte welkom om dit te ervaren en te leren in mijn praktijk. Een Journey sessie kan je ondersteunen hierin. Hier ga je namelijk naar de bron van de triggers die je op diep energetisch niveau loslaat. Hierdoor ontstaat er ruimte voor nieuwe gedrag.
Heb je geen zin om naar je verleden terug te gaan omdat je dat bijvoorbeeld al zo vaak hebt gedaan? Dan kun je ook een Access Bars®  behandeling boeken. Lekker ontspannen liggen terwijl oude energetische ballast wordt opgeruimd.