Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Intentie 5 tips

Heldere intentie

Met je intentie geef je aan wat jouw doel is. Wat wil je bereiken? Hoe helderder je intentie, hoe duidelijker het is. Een praktisch voorbeeld; het is je intentie om een weekendje weg te gaan. Op het moment dat het je intentie is om weekend x naar Parijs te gaan dan is het waarschijnlijk dat je niet in Rome beland. Kom je wel op een ander plek uit dan was de intentie om naar Parijs te gaan niet sterk genoeg. Wanneer je een intentie uitspreekt, ofwel het universum in stuurt, kun je geholpen worden om dit daadwerkelijk te realiseren. Er komt bijvoorbeeld ‘toevallig’ iets op je pad dat je dichter bij je doel kan brengen. Heb je de intentie om iets los te laten, ook dan helpt een heldere intentie. Wat wil je loslaten? Kijk hierbij dan niet enkel naar de gebeurtenis, het gedrag of de emotie maar ook naar dat wat er onder zit. Hieronder 5 manieren om je intentie krachtig te uiten.

1.   Schrijven

Schrijf op wat je wilt loslaten. Doe dit met pen en papier. Op die manier schrijf je de situatie al meteen van je af. Maak het specifiek en zo duidelijk mogelijk. Vanuit het hart. Ben eerlijk over de pijn van jezelf. Het gaat niet om de ander in deze oefening. Het gaat om jouw ervaring. Als je alles opgeschreven hebt, verbrand je dit vervolgens terwijl je uitspreekt wat je loslaat.

2.   Spreek uit

Spreek dit uit hardop, naar jezelf. Naar je naaste of naar het leven op zich. Op deze manier geef je een heldere boodschap af dat je klaar bent om dit achter je te laten. Zorg dat je zo duidelijk mogelijk bent. Wat heel goed werkt is dat je wanneer je dit uitspreekt je voorstelt dat dit ook daadwerkelijk de lucht in gaat. Bijvoorbeeld door een beeld te hebben van wat je loslaat en dan als het ware deze in je verbeelding te laten ontploffen, of in vlammen op te laten gaan.

3.   Tekenen

Wanneer je schrijven lastig vind dan kun je ook tekenen. Dit mag zelfs kriebel, kras zijn (kan dus ook met jonge kinderen). Teken het beeld wat je hebt van het oude gedrag of gebeurtenis. Dit mag abstract zijn. Gebruik kleur om ook je gevoel te uiten die hierbij hoort. Wanneer deze tekening klaar is, verbrand je hem.

4.   Blaas het op

Soms gaat het niet over gebeurtenissen die je wilt loslaten maar meer over angsten of gedrag dat je belemmert. Zorg voor een stapeltje ballonnen. In elke ballon blaas je alles over dat onderwerp. Bijvoorbeeld; “Ik laat mijn drang om alles perfect te doen los” Dan blaas je al je ‘perfectionisme’ in de ballon. En heb de intentie om echt al jouw (in dit geval) “perfectionisme” los te laten. Vervolgens laat je deze los. Dit doe je voor alles wat je wilt loslaten. Je geeft hier een hele sterke boodschap af aan jezelf, aan het leven dat je klaar bent om dit los te laten.

5.   Schoonmaken

Visualiseer dat je het thema dat je wil loslaten helemaal uit jouw systeem verwijderd. Je stelt je voor dat er als het ware een grote schoonmaak gebeurt in jouw fysieke lichaam, in jouw gehele systeem, zijnde jouw bewustzijn. Dit kun je doen door te gaan zitten met beide voeten op de grond. Stel je vervolgens voor dat er iemand is die jou schoon gaat maken. Dat kan met een veger, een stoffer, een tuinslang, een hamer en beitel, elk gereedschap dat voor jou goed voelt. Laat dan je gehele systeem schoonmaken. Al hetgeen je wil loslaten is nu gereinigd.  Proficiat! Je hebt nu een boodschap gegeven aan het leven dat je dit wilt loslaten. Er is ruimte voor iets nieuws. Wat is het nieuwe dat je wilt creëren? Waar wil je op focussen? De intentie helder neerzetten voor wat je wilt creëren is het uitspreken, opschrijven, visualiseren.

28/10/2016

Lukt het niet?

Lukt het met deze tips? Of merk je dat je toch weer terugvalt in het ‘oude’ patroon. Dan kan het zijn dat er besluiten, voornemens, overtuigingen en regels in de weg zitten waar je je niet bewust van bent. Als je dat tegenkomt raad ik je aan om contact te maken met je onderbewustzijn. Een Journey sessie kan je naar de oorsprong van dit patroon brengen, waardoor je inzichten krijgt en op diep energetisch niveau loslaat. Hierdoor ontstaat er ruimte voor het nieuwe gedrag.

Heb je geen zin om naar je verleden terug te gaan omdat je dat bijvoorbeeld al zo vaak hebt gedaan? Dan kun je ook een Access Bars®  behandeling boeken. Lekker ontspannen liggen terwijl oude energetische ballast wordt opgeruimd.

Ik ondersteun je graag hierbij. Maak een afspraak zodat we kunnen verkennen of ik iets voor je kan betekenen.

Lieve groet, Marca