Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Keuzes maken

Je hebt altijd een keus, of niet?

Vaak hoor je over keuze. Dit kan fijn zijn omdat je keus hebt.😃 Het kan echter ook stress opleveren als je niet weet wat je wil kiezen. 🙃

Voor de twijfelaars onder ons is het maken van keuzes soms regelrecht een drama. Zo ken ik iemand die echt zwaarmoedig kan worden van het maken van een keus. “Ga ik ‘x’ nou wel doen of niet?”, levert bij deze persoon regelrechte stress op, de energie loopt weg en er is vooral vermoeidheid. Wat als dit makkelijker zou gaan? Of die vriendin van mij die rondom keuzes zichzelf zo in de knoop kan zitten dat de uiteindelijke keus, hoe weloverwogen het ook was, achteraf toch niet optimaal bleek te zijn. Pfff…………Voel je het ook wanneer je dit leest? Het is een zware energie die hier vanuit gaat.

Wat als keuzes maken licht kan zijn? 💛

Zelf heb ik ook weleens keuzes gemaakt 🙃. Sommige zijn goed en weet je vanaf het moment dat je de keus maakt dat het klopt. 💛 En soms zijn de keuzes achteraf gezien niet optimaal 🙃en toch ook dit is helemaal goed. Het zijn momenten waar ik van leer en me steeds meer realiseer dat ik elk moment een nieuwe keus kan maken. Zo heb ik bijvoorbeeld afgelopen najaar een super leuke kampeerauto gekocht. Volgens mijn partner moest ik het echt niet doen, te duur momenteel en te weinig waar voor je geld. Allemaal logische argumenten die niets tegen mijn gevoel in konden brengen. Ik had nl mijn kampeerauto al gezien en ondanks dat een zelfde type ook 20 km verderop te koop stond wilde ik die in Leeuwarden stond 🤣. Dat was de wagen waar ik blij van werd als ik er naar keek. En het is een heerlijke auto. Ik kan er in slapen, mee op vakantie en gewoon mee naar de winkel als Arjan met de auto weg is. Hoe gaaf is dat? Dit is zo’n voorbeeld dat ik mijn gevoel ben gevolgd en dat ik er nog steeds heel blij van wordt.

Het voelde licht, deze keus, het voelt nog steeds licht als ik er aan denk, als ik er in rijd!✨🚙

En ja, ik heb ook wel eens een keus gemaakt waar ik minder blij mee was, meer moeite mee had dan ik dacht. De keus bijvoorbeeld om samen te gaan wonen. Mijn gevoel zei: “JA, dit voelt licht, dit ga ik doen 😃.” In de praktijk liep ik tegen allerlei obstakels aan. Moest ik wennen aan de nieuwe situatie en werd ik meer dan eens uitgedaagd om mijn eigen manier van doen te veranderen. En keer op keer kreeg ik de mogelijkheid om nieuwe keuzes te maken. Dit voelde echter echt niet altijd makkelijk. Soms zelfs complete drama’s die zich ontvouwde (ja, dat kan ik goed 😳😧). Mijn hoofd en mijn gevoel gaan dan zelfs in strijd met elkaar en kunnen zoveel lawaai maken dat ik het minder zuiver kan voelen. De tips die ik hieronder weergeef heb ik dan ook allen uitgeprobeerd en toegepast.

Wellicht zijn er keuzes die je wilt maken en kunnen de tips hieronder je erbij helpen. Ze zijn super eenvoudig en soms zelfs te simpel. Maar wat als het gewoon simpel mag zijn. Wat is er dan nog meer mogelijk? 😃

Deze laatste vraag “Wat is er nog meer mogelijk?” is super krachtig om te stellen. Als het goed met je gaat, of als het minder goed met je gaat. Door deze vraag te stellen aan het leven zelf, aan het universum, aan Grace, aan het licht, aan noem het maar op……….., aan dat wat groter is dan wij, hoef je zelf het antwoord niet te bedenken. Er valt je wel iets in, er komt iets op je pad, je ziet iets voorbij komen wat helpt en stap voor stap helpt het leven jou verder. Wat je ook kiest het is altijd juist. Wellicht niet altijd makkelijk en wellicht niet altijd voordelig. Elke keus heeft je iets te brengen. En als je elke keer een nieuwe keus kan maken, vanuit de mogelijkheden die het leven biedt. Wie weet wordt het maken van keuzes voor jou dan wel een groot feest. 💛

25-01-2023

Tips om je keus te maken:

  • Stel jezelf de vraag en voel of het licht voelt of zwaar. Licht is altijd juist
  • Ga ontspannen staan en stel jezelf de vraag en voel of je naar voren (ja) beweegt of naar achteren (=nee). Je lichaam weet wat klopt.
  • Ga naar binnen en voel wat het met je doet als je je voorstelt dat je deze keuze al leeft. Voel dan of dit klopt. Voelt het zwaar of licht.
  • Geef jezelf toestemming om elke keer opnieuw je keus te maken.

Wat ondersteuning?

Merk je dat je het lastig blijft vinden om dit toe te passen? Je bent van harte welkom om dit te ervaren en te leren in mijn praktijk. Een Journey sessie kan je ondersteunen hierin. Hier ga je namelijk naar de bron van de triggers die je op diep energetisch niveau loslaat. Hierdoor ontstaat er ruimte voor nieuwe gedrag.
Heb je geen zin om naar je verleden terug te gaan omdat je dat bijvoorbeeld al zo vaak hebt gedaan? Dan kun je ook een Access Bars®  behandeling boeken. Lekker ontspannen liggen terwijl oude energetische ballast wordt opgeruimd.