Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Loslaten voor vrijer leven

Loslaten

Het is herfst, ja nu echt, het heeft even geduurd maar dan toch is de tijd gekomen dat de bomen beginnen te verkleuren en beginnen met het loslaten van het bladerdek. Loslaten met dat wat ze de afgelopen maanden hebben opgebouwd en gevoed. Dat doen ze omdat ze hun energie gaan gebruiken voor het creëren van nieuwe blaadjes. Ook in een mensenleven bouwen we heel wat op. Gedurende ons leven zijn er talloze momenten met mooie herinneringen en een fijn gevoel. En er zijn herinneringen die minder prettige gevoelens oproepen. Dat kunnen gevoelens zijn zoals boosheid, verdriet, onmacht, wrok, bitterheid, teleurstelling enz. En deze gevoelens worden niet losgelaten zoals de boom zijn blaadjes loslaat. Nee, we geven het “een plekje”. Dit plekje zit vaak in ons systeem, in ons lijf of in ons bewustzijn. Loslaten is dan nog niet gebeurd.

Waarom loslaten?

Er zijn gebeurtenissen die je meedraagt in je cellen en die een belemmering kunnen vormen voor jouw functioneren. Bij spannende gebeurtenissen ofwel bij piekervaringen staan je celreceptoren wagenwijd open. Als dit een fijne piekervaring is dan heeft dit een positieve invloed op ons bewustzijn. Wanneer het een negatieve ervaring is dan heb je kans dat je als het ware ‘dichtklapt’. Wanneer dat gebeurt zit de negatieve emotie/gebeurtenis opgeslagen in je cellen, in je systeem, in je bewustzijn. Deze celherinneringen kunnen ervoor zorgen dat jouw cellen niet 100% functioneren met daarmee de kans op ziekte, kwaaltjes, ongemak en beperkingen. Wanneer je bereid bent om de negatieve emoties die zijn opgeslagen los te laten is de kans op herstel aanwezig.

Hoe weet je of dit voor jou van toepassing is?

Het kan zijn dat je kwaaltjes ervaart, dat je lijf minder goed functioneert. Met andere woorden, er kunnen fysieke reacties zijn van je lijf. Het werken aan de emotionele oorzaak kan ondersteunen in het herstel van ziektes. Het kan zijn dat je merkt dat je emotioneel geraakt wordt door bepaalde gebeurtenissen. Iemand zegt of doet iets en je reageert vanuit pijn. Op zo’n moment wordt een pijnlijke ervaring geraakt. Onlangs gebeurde dat ook bij mij, iemand maakte een opmerking die bij mij opriep “ik heb niets voor die persoon betekent”. Dat voelde als een afwijzing. Dat deed pijn. Ik baalde en haalde uit, want dat gebeurt wanneer je reageert in plaats van bewust handelt. Ik weet dat mijn pijn niet door de ander kwam. Deze had weliswaar het pijnpunt geraakt maar ik was degene die dit pijnlijk vond. In het algemeen kun je zeggen dat als je na 24 uur nog steeds met deze gebeurtenis zit, dit waarschijnlijk een pijnpunt van jezelf is. Ook kan het zijn dat je heel graag wat anders wilt creëren in je leven, bijvoorbeeld een nieuwe baan, nieuwe partner of wellicht de verkoop van je huis. En toch lukt het niet. Ook dit kan te maken hebben met ervaringen uit het verleden en daarbij opgeslagen overtuigingen. Bijvoorbeeld: “Ik ben niet goed genoeg, ik moet nog meer ervaring opdoen voordat ik kan gaan solliciteren”. De kans dat je dan een andere baan krijgt is met deze belemmerende overtuiging een stuk kleiner. Onbewust denk je namelijk dat jij niet de juiste persoon bent voor die baan en dat werkt door in het onderbewuste. Stel je zegt elke dag tegen jezelf dat je goed genoeg bent. Als er in je onderbewuste nog een andere overtuiging ligt opgeslagen dan zal deze je acties saboteren.

Heb je een toverstokje voor dit loslaten?

Helaas, geen toverstokje. Wanneer je bereid bent om te veranderen, gezond te worden of andere resultaten te creëren dan is loslaten wat je niet meer nodig hebt, de manier om ruimte te creëren. Net zoals de boom de bladeren laat vallen voor het creëren van ruimte voor het nieuwe bladerdek. De 1e stap bij het loslaten is de intentie hebben om het los te laten.

31/10/2016