Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Ontvangen

Geven of ontvangen

Geven dat kennen we vaak wel. Het gaat ons meestal heel goed, zo niet te goed af om te geven.

Hoe zit dat dan  met ontvangen?
Werkelijk ontvangen;

 • een kado – “Dat had niet gehoeven hoor.”
 • een compliment – “Ach, dat heb ik al zo lang.”
 • een pluim – “Ik had dit nooit kunnen doen zonder hulp van….”
 • intimiteit – in de dans met een liefdespartner
 • dankbaarheid – “Ach, dat was geen moeite hoor.”
 • emotionele triggers – “Als hij/ zij dit of dat niet had gedaan dan had ik me nu niet zo rot gevoeld. Het is de schuld van, het ligt aan de ander enz.”

Mij lukt het best goed om mezelf te zorgen maar betekent dit dat ik ook goed kan ontvangen? Hoeveel ben ik echt bereid te ontvangen? Op het gebied van liefde 💛 en ook op het gebied van emoties en ervaringen. Ik neem je even  mee in een verhaal uit mijn leven.

Meer en meer heb ik ontdekt dat ik goed in het verzet kan gaan. Soms subtiel en (althans voor het thuisfront) vaak heel duidelijk. Gisteren mocht ik bijvoorbeeld een Access Bars sessie ONTVANGEN. Ja, met hoofdletters omdat een Bars sessie altijd gaat over ontvangen. Over het toelaten wat er gebeurd, de energie zijn werk laten doen en ook toestemming te geven dat er een reset mag plaatsvinden. Nu was ik gisteren in verzet en ik wil je graag meenemen in dit verhaal.

Arjan, mijn partner heeft ook de cursus Access Bars gedaan en zo komt het dat wij regelmatig uitwisselen. Nu gaat dat niet altijd zoals gisteren maar toch, ik realiseer me dat ik niet altijd volledig opensta om te ontvangen. Hij staat natuurlijk dichtbij en dat maakt het soms voor mij extra lastig, omdat ik me realiseer dat ik die nabijheid niet altijd durf te ontvangen. 😏
Maar goed, terug naar gisteren. Hij vroeg mij om mijn muurtjes naar beneden te halen zodat ik nog meer kon ontvangen. Ik deed dat. Zo ver geen enkel vuiltje aan de lucht. Ik voelde wel dat ik het wat spannend vond, voelde me kwetsbaar en daar ben ik niet altijd comfortabel mee. 🙃 In mij gebeurde van alles, er kwamen dingen naar boven rondom het waard zijn, ontvangen van overvloed en zuinigheid. Ik realiseerde me dat er echt een wisselwerking gaande is en dat ik de overvloed die nu in mijn leven is, vaak afwijs. Ik zag stukken uit mijn familielijn en nee, ik ga hier niet in detail. Het verzet gebeurde namelijk bij een vraag van Arjan om het volledig toe te laten. Ik voelde mijn lijf reageren, mijn keel leek dichtgeknepen te worden, er kwam een druk op mijn borst en het enige wat ik kon zeggen was: “dit kun je echt niet vragen, dat had je echt niet moeten zeggen, dit is zo niet eerlijk, dit wil ik helemaal niet enz…. 🤣Ïk ging volledig in verzet en had het op dat moment niet in de gaten.

Maar goed, ik weet natuurlijk heel goed dat de beste manier om iets los te laten is om het aan te kijken. Dus ondanks mijn verzet, ging ik op onderzoek uit en ondertussen werd ik aangemoedigd door mijn lief. Hoe voelde dit, hoe zag het eruit, wat voor vorm had het. Ik ging de vorm in mijn binnenwereld bekijken en er zelfs omheen lopen. Ik kwamen personen naar boven die deze vorm als het ware naar het vuur van transformatie droegen. Op het laatst voelde het alsof er een hogere energie het ook nog eens van mij afpakte met de boodschap dat ik het mocht loslaten, ik mag gaan ontvangen. Daarna viel ik in slaap, ik heb de laatste grepen van de sessie echt gemist.

Ontvangen heeft vele vormen, zo zie je maar weer. Ik heb nog een hoop te leren. En toch heb ik wat tips (mocht je nieuwsgierig zijn) 💛

25-01-2023

Tips om te ontvangen:

 • Wanneer je verzet opmerkt, een muurtje, een verdediging, kijk dan of je die wat kunt laten zakken.
 • Ervaar wat dit met je doet. Onderzoek dit vanuit nieuwsgierigheid.
 • Ben moedig en kijk het aan, wat wil het je zeggen?
 • Ben stil van binnen en laat het er zijn.
 • Dit kun je toepassen op alle gebieden, bij het ontvangen van triggers, maar ook bij het ontvangen van liefde.

Kun je nog wat hulp gebruiken?

Merk je dat je het lastig blijft vinden om dit toe te passen? Je bent van harte welkom om dit te ervaren en te leren in mijn praktijk. Een Journey sessie kan je ondersteunen hierin. Hier ga je namelijk naar de bron van de triggers die je op diep energetisch niveau loslaat. Hierdoor ontstaat er ruimte voor nieuwe gedrag.
Heb je geen zin om naar je verleden terug te gaan omdat je dat bijvoorbeeld al zo vaak hebt gedaan? Dan kun je ook een Access Bars®  behandeling boeken. Lekker ontspannen liggen terwijl oude energetische ballast wordt opgeruimd.