Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Yoga en meditatie

Veranderen

Elke keer neem ik het me weer voor. Veranderen… Morgen ga ik het anders doen, dan begin ik mijn dag met yoga en meditatie, ik eet gezond en doe wat ik me heb voorgenomen. Herken je dit? Heb je dan ook dat de dag erna je gewoon weer in je oude patroon stapt. Of stoppen met snoepen/ roken en andere zaken waarvan je weet dat die je niet helpen, ook dat is zo’n patroon waar je niet makkelijk uitstapt. Nu weet je natuurlijk best hoe je een meer relaxt leven kunt leiden. Gewoon meer tijd nemen voor jezelf, meer rust nemen en ook wat vaker nee zeggen. Ook dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe komt dit nou? Lees hier 7 stappen die je kunnen helpen..

1.      Je bewust worden van je patroon

Om te beginnen moet je natuurlijk weten dat het een terugkerend patroon is. Een patroon is een continue terugkerend geheel van actie en reactie. Gevoed door onbewuste drijfveren en overtuigingen. Bijvoorbeeld: Je bent gewend dat je na het opstaan als eerste een kopje koffie drinkt met een krantje. Dan is het wellicht moeilijk om je dag te beginnen als de koffie op is en/of de krant niet bezorgd is. Je wordt dan als het ware gedwongen door externe omstandigheden om je patroon te doorbreken. Dat gaat meestal niet zonder weerstand. Dus… Wat is jouw unieke patroon?

2.      Intentie om te veranderen.

Leuk zo’n patroon, maar daar ben ik niet/wel blij mee. Iets waar je niet blij mee bent wil je misschien wel veranderen. Want hoe zou het resultaat dan zijn? Als je dit patroon kunt veranderen. Ik zou bijvoorbeeld in het voorbeeld van hierboven, niet gestrest zijn bij het ontdekken dat ik geen toegang zou hebben tot mijn vaste ritueel. Ik zou me net zo ontspannen en opgeladen voelen. Met of zonder koffie in de ochtend. Dus… Heb je de intentie om jouw patroon te veranderen?

3.      Visualiseer het nieuwe resultaat

Als je je hebt voorgenomen een patroon te doorbreken, stel je dan voor met al je levendigheid en fantasie, hoe het is als dit anders verloopt. Hoe veel vrijer zou het voelen? Ontspannen? Fitter? Stel je maar eens voor dat je bijvoorbeeld de ochtend begint met een heerlijke wandeling buiten. Hoe zou dat voelen, wat zijn de geluiden die je hoort, wat zijn de dingen die je ziet, hoe ruikt het? Of hoe zou het zijn als je de ochtend begint met een momentje in stilte voor jezelf, op je favoriete plekje in of bij het huis. Hoe zou dat voelen, wat hoor je. Dus… Sluit je ogen en stel je voor dat dit resultaat bereikt zou zijn………..

4.      Zijn er bezwaren die naar boven komen?

Natuurlijk kan het gebeuren dat je meteen als je je voorneemt om iets te veranderen er allerlei ‘mitsen en maren’ naar boven komen. Dit zijn de zogenaamde goed bedoelde waarschuwingen van je ‘mind’ die ervoor wil zorgen dat jij veilig in het oude bekende patroon blijft zitten. Definieer deze ‘bezwaren’, schrijf ze op een leeg vel papier en vraag je dan bij jezelf af “Wat zou ik moeten geloven om dit nieuwe resultaat te behalen?”. Schrijf deze op een nieuw vel papier. En vraag je dan af, wat is het beste wat me kan gebeuren wanneer ik deze nieuwe dingen geloof? En waar kies je dan voor? Voor het veilige vertrouwde of voor het nieuwe? Dus… En dit is essentieel! Verwijder de oude bezwaren/ overtuigingen. Gooi ze weg, versnipper ze, maak er een kampvuur van!

5.      Herinner jezelf aan je keus

In stap 3 heb je je voorgesteld hoe het zou zijn dit nieuwe resultaat. Maak hier een blijvende herinnering van. Maak een tekening, print een foto, kies een pakkende zin en schrijf deze op. Hang dit op een plek waar je bent als je dit steuntje kunt gebruiken. Op de spiegel van de badkamer, de koelkast, je slaapkamer, kies maar uit. Of voor de digibeten onder ons, maak er een screensaver van, de achtergrond op je telefoon enz. Elke keer als je deze afbeelding ziet, wordt je herinnerd aan het resultaat wat je wilt behalen. Dit helpt je en ondersteunt je. Dus… Maak een geheugensteuntje voor jezelf.

6.      Steun jezelf positief

Geef jezelf vooral complimenten voor elke keer dat het weer gelukt is. Schrijf dit op, maak er een visueel aandenken aan voor jezelf. Dit kan je helpen op het moment dat het lastig is. Zijn er mensen in jouw omgeving die jou positief kunnen ondersteunen? Vraag die dan om jou te erkennen voor de veranderingen die ze zien bij jou. En…..Ben zacht voor jezelf.

7.      Blijf vertrouwen

Elk moment kun je opnieuw kiezen, en als het niet werkt zoals je bedacht had, dan zoek een  nieuwe manier die wel werkt. Blijf focussen op wat jij wilt veranderen in jouw leven dan komen nieuwe mogelijkheden op je pad. Is je intentie helder? Is je resultaat helder dan besef dat je vele wegen hebt en dat er oneindig veel manieren zijn om dit te bereiken. Dus… Heb vertrouwen in jouw weg naar het resultaat.

08/08/2016

Lukt het niet?

Merk je dat je het lastig blijft vinden om zelf je patroon te doorbreken, dan kan het zijn dat er besluiten, voornemens, overtuigingen en regels in de weg zitten waar je je niet bewust van bent. Als je dat tegenkomt raad ik je aan om contact te maken met je onderbewustzijn. Een Journey sessie kan je naar de oorsprong van dit patroon brengen, waardoor je inzichten krijgt en op diep energetisch niveau loslaat. Hierdoor ontstaat er ruimte voor het nieuwe gedrag.
Heb je geen zin om naar je verleden terug te gaan omdat je dat bijvoorbeeld al zo vaak hebt gedaan? Dan kun je ook een Access Bars®  behandeling boeken. Lekker ontspannen liggen terwijl oude energetische ballast wordt opgeruimd.