Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

verhogen vitaliteit voor meer energie

Ben je je bewust van jouw eigen vitaliteit. Hoe zit je in je vel. Heb je na het werk nog voldoende energie? Ga je erop uit, beweeg je, sport je of is dat niet je ding. Of zou je wel willen maar ben je te moe? Je kunt heel simpel je eigen vitaliteit verhogen door het onderstaande in de praktijk te brengen. Zelf heb ik er wel een aantal jaren over gedaan om dit te ontdekken en nog even om het ook toe te gaan passen. Vitaliteit is meer dan alleen bewegen en gezonde voeding. Wil je mijn truc weten? Lees dan verder.

Wat is vitaliteit?

Voor mij persoonlijk gaat vitaliteit over toegang hebben tot de innerlijke kracht. De innerlijke kracht die zorgt dat ons lichaam optimaal functioneert, dat ons immuunsysteem (de innerlijke hersteller van het lichaam) de kracht heeft om ons gezond te houden. De energie die in overvloed aanwezig is als we goed in ons vel zitten. Ā De energie die ervoor zorgt dat er een gezonde emotionele balans is, dat je mentaal goed in je vel zit. Dat je voelt dat je bijdraagt aan het leven en aan dat je je vervuld voelt door de inhoud van je leven. Dat je het leven leidt dat bij je past. Zowel fysiek als mentaal.

Energie

En toch is die energie niet altijd in dezelfde hoeveelheid aanwezig. Wellicht herken je het moment dat je moe bent op een feest en naar huis wilt gaan en dat je dan plots in een leuk gesprek verwikkeld raakt en er nog een uur blijft en energiek naar huis gaat. Of dat je het ergens naar je zin hebt totdat er iets gebeurd of gezegd wordt waardoor bij jou de energie veranderd. De energie die je voelt kan dus plots veranderen. Wat is er dan aan de hand.

Blokkades

Bij een plotselinge wissel in je energie kan er sprake zijn van verzet. Verzet, een blokkade, weerstand tegen de gebeurtenis van dat moment. Het loslaten van dit verzet (bijv. het feest is niet leuk) kan energie vrij geven die je kunt gebruiken om te doen waar je wel plezier in hebt. Of wanneer er iets gebeurt wat juist verzet oproept dan kan door deze plotselinge blokkade de energie in eens omslaan. Voor de een is dat hij/zij zoveel energie krijgt dat ze het de ander wel laten weten, voor de ander is het gevoel ineens zich te willen terugtrekken of verstijven. Het vechten, vluchten, of verstijven wat wellicht wel bekend is.

Losmaken/ detoxen

Wanneer we echter stoppen met het verzet en kijken wat er werkelijk is bij onszelf. We onszelf afvragen wat voel ik nu in mijn lichaam? Welke emoties ervaar ik? Welke gedachtes houden me bezig. En steeds opnieuw wat voel ik hierbij op emotioneel vlak. Dan beginnen we met het losmaken van het vaak vervelende gevoel wat we liever niet willen voelen. Door te erkennen wat er is zetten we de eerste stap naar het vrijmaken hiervan. En hiermee hebben we een krachtig tool in handen voor het verhogen van vitaliteit. Weerstand en verzet kost veel energie, energie die we goed kunnen gebruiken om ons te ontwikkelen en te laten leven zoals we het liefst willen.

Integreren

Door dit te integreren in je dagelijks leven kun je voorkomen dat je extra ballast met je mee gaat dragen. Ballast omdat je dingen niet uitspreekt, meteen wegdrukt of gewoon simpel weg negeert. Emoties en gevoelens die leven in je lijf en niet geuit worden, blijven in je lijf aanwezig. Dit zorgt op den duur dan weer voor fysieke blokkades. Dus stop met het weg bewegen van je emoties, laat deze toe. Onderzoek wat het je te vertellen heeft en laat dan los.

Je zult merken dat je je snel weer beter voelt. Zoals ik, ik had laatst iets niet verteld aan een vriendin, ik werd de volgende ochtend wakker met een droom dat het zou uitkomen. Ik was in alle staten. Ik moest en zou het gewoon eerlijk vertellen en schaamde me ervoor dit te moeten bekennen. Het werd gedurende dag alleen maar een groter obstakel. Toen ik haar in de avond sprak kon ik het aangeven en viel er meteen een enorme last van mijn schouder. Ik hoef dit voorval in ieder geval niet in mijn lijf op te slaan en dit heeft dus geen invloed op mijn vitaliteit.